Kafeneio / Descanse en paz, Mr. Hopper

CAT / CAST

Inauguració de la secció Busca Raons de Blogs&Docs que dona peu a la visibilitat de cinema documental català. Precisament, la sessió proposa dues pel·lícules inèdites a Catalunya, totes dues filmades en d’altres països:Kafeneio, de Núria Giménez Lorang, a Grècia, i Descanse en paz, Mr. Hopper, de Daniel García i Aurelio Medina, realitzada al Perú. Les sessions contaran amb la presència dels directors.


Imprimir articulo    

Kafeneio
Direcció: Núria Giménez Lorang
Duració: 30’
Any: 2017
Idioma: grec. VOS català
Festivals: DocumentaMadrid 2017, MIDBO Bogotá 2017

Els kafeneios són una institució a Grècia. Els homes passen allí hores; beuen cafè, cervesa i ouzo, fumen, juguen a cartes, veuen la televisió, comparteixen les seves preocupacions o miren per la finestra. Sembla que allí se senten protegits i allunyats de les dificultats del món exterior. Aquest curtmetratge no pretén ser únicament un retrat, sinó també vol reflexionar sobre l’experiència de filmar i ser filmat, la forma amb que representem la realitat i els motius que ens impulsen a representar-la. Aquests homes se senten fora de perill allí, i jo m’hi sento mentres els filmo.

Descanse en paz, Mr. Hopper
Direcció: Daniel García , Aurelio Medina
Duració: 60’
Any: 2017
Idioma: castellà, quechua, anglès. VOS català
Festivals: SEFF Sevilla 2017, Alcances Cádiz 2017, Transcinema Lima 2017

El 1970, Dennis Hopper va rodar The Last Movie a Chinchero (Perú), un enigmàtic western sobre una rebel·lió indígena en contra d’un equip de filmació nord-americà. La pel·lícula va ser massa experimental per als estudis de Hollywood, pel que tot just va ser exhibida i el propi Hopper va ser apartat de la direcció durant gairebé una dècada. Avui dia, els habitants de Chinchero s’enfronten amb la construcció d’un gran aeroport internacional en el seu paratge que amenaça el seu present. Dos realitzadors arriben al poble amb la intenció de descobrir què va deixar el llegat de Hopper.

Data de la primera sessió: dijous 20/9/18, a les 21:15
Data de la segona sessió: diumenge 30/9/18, a les 21:15
Lloc: Zumzeig Cinecooperativa
Totes dues sessions contaran amb la presència dels directors i col·loqui.

SUSCRIPCIÓN

Redes sociales y canales de vídeo:

Facebook

Twitter

Vimeo

ETIQUETAS

ARCHIVO