Carelia: internacional amb monument

CAT / CAST

Andrés Duque ens torna a delectar amb una de les seves inimitables experiències cinematogràfiques. Un viatge lliure per la poca explorada nació Carèlia, entre seva gent i la seva memòria.


Imprimir articulo    

Carelia: internacional amb monument
Direcció: Andrés Duque
Duració: 90’
Any: 2019
Idioma: rus, v.o.s.e.
Festivals: Rotterdam, Art of the Real – Lincoln Center, FICUNAM México, festival d’A, Play-Doc Tui, Cinemateca Urugaya, entre d’altres.

Andrés Duque és un dels autors que més hem treballat, aprofundit, al llarg de l’existència de Blocs&Docs. Top-3. Com a mínim. Ja en el primer número de la revista, en un llunyà novembre de 2006, li vam dedicar una ressenya pel seu film Paralelo 10. El seu periple cinematogràfic no ha deixat de ser interessant en tot aquest temps. Curts, llargs, retrats, provatures, experiments, escriptures en primera persona, humor, mort, Barcelona, Veneçuela, Moçambic… els seus últims moviments l’han dut cap a Rússia. Després del perfil de l’esbojarrat pianista Oleg Karavaichuk (Oleg i les rares arts, 2016), ara ha filmat en un territori oblidat, Carèlia. Allà posa la seva inimitable expressió cinematogràfica en simbiosi amb els habitants i també amb la memòria d’aquesta nació, colpejada i enterrada.

Sinopsi: Una història al·lucinada de Carèlia on diferents capes del passat convergeixen. Primera part d’un díptic sobre aquesta regió fronterera entre Finlàndia i Rússia, i pàtria dels carelis. Carèlia que ha pertangut a Suècia, a la república de Nóvgorod, a Finlàndia i Rússia és una regió de contrastos a causa de la seva dimensió fronterera, bressol de la literatura finlandesa i espai de memòria de les guerres i polítiques repressives del segle passat. Una família de un remot llogaret preserva els vestigis de la seva cultura ancestralxamànica; d’altra banda, el testimoni de la filla d’un historiador actualment a la presó. Dues històries que reflexionen i critiquen les recents maniobres del president Vladímir Putin per a reescriure la història.

Sesión: dijous 23 de maig, a les 21:15, y dijous 30 de maig, a les 21:15
Amb la presència d’Andrés Duque
Lloc: Zumzeig Cinecooperativa

SUSCRIPCIÓN

Redes sociales y canales de vídeo:

Facebook

Twitter

Vimeo

ETIQUETAS

ARCHIVO