- B L O G S & D O C S - http://www.blogsandocs.com -

Las cruces

Teresa Arredondo neix a Lima i viu a Santiago de Xile des de la seva infància. Psicòloga, es desenvolupa com a realitzadora en el marc del cinema independent. Va estudiar al Màster Documental de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu curtmetratge “Días con Matilde” (2011) i el seu primer llargmetratge, “Sibila” (2012), van ser guardonats i seleccionats en nombrosos festivals.

Carlos Vásquez Méndez [1] és cineasta, fotògraf i artista. Nascut a Santiago de Xile i establert a Barcelona, de manera habitual treballa a Amèrica Llatina. Entre diversitat de pel·lícules i nombrosos treballs com a director de fotografia, destaquen les seves obres “24 preludios / diari mallorquí” (2012) o “[pewen] araucaria” (2016).

Las cruces
Duració: 75’
Any: 2018
Idioma: castellà

Festivals: Menció especial FID Marseille, Menció especial Mar del Plata, Millor llargmetratge FIDOCS Santiago de Chile, Premi especial del jurat FIC Valdivia, Festival de Málaga, Yamagata Int. Doc. Film Festival, Transcinema Lima, Jeonju Int. Film Festival, Festival de Nuevo Cine Latinoamericano La Habana, entre d’altres.

Sinopsi: A Xile, al setembre de 1973, dinou treballadors d’una paperera van ser detinguts i portats a la tinença de Laja. Sis anys després, els seus cossos van ser trobats al cementiri de Yumbel. Gairebé quaranta anys més tard, un dels policies involucrats va trencar el pacte de silenci que havien fet la nit de la matança, donant a conèixer la participació de la Companyia Manufacturera de Papers i Cartrons (CMPC) en l’assassinat. Avui el cas segueix obert a l’espera de saber quins seran els condemnats.

Sessió: diumenge 15 de setembre a les 19:00
Amb la presència de Carlos Vásquez
Estrena a Catalunya
Lloc: Zumzeig Cinecooperativa [2]