Manel Raga. Sis curtmetratges

CAT / CAST

Sessió de sis curtmetratges de Manel Raga, cineasta català programat i premiat en festivals com Venècia, Locarno o DocLisboa. El seu cinema, en gran mesura en blanc i negre, poètica de la realitat de hipnòtiques imatges i suggestives narracions, podrà contemplar-se en aquesta sessió, darrera de Blogs&Docs el 2019. La sessió comptarà amb la presència de l’autor. VO subtitulada en castellà o anglès.


Imprimir articulo    

Manel Raga Raga (Ulldecona, 1985) és cineasta i realitzador. La seva trajectòria com autor es dissemina en diversos curtmetratges seleccionats en festivals de gran prestigi com Venècia (La Gallina), Locarno (Grbavica) o el recentment premiat com a millor curtmetratge al festival DocLisboa 2019 (Homenatge a Judes). El 2017 finalitzà un doctorat a la film.factory, escola dirigida per Béla Tarr a Sarajevo, territori on residirà durant llarg temps i on naixeran diversos dels seus films. La seva obra ve marcada per una empremta d’aprehensió per la realitat expressada a través de narracions poètiques, literàries i surreals. Alhora, també ha treballat com a realitzador per a La Fura dels Baus des de 2010.

Sessió: dijous 28/11/19, a les 21:30
Lloc: Zumzeig Cinecooperativa
Duració de la sessió: 70’
Amb la presència de Manel Raga

Obres de la sessió:

Matando el sueño (2009). Leticia Castro, Eider Saez i Manel Raga. Duració: 8′
Matando el Sueño és un retrat d’un escorxador de pollastres, un viatge atmosfèric a través de la nit i de la son, a ritme de màquina.

Ulldecona-Umoljani  (2014). Duració: 11′. Subtítols en anglès.
Curtmetratge que forma part de la pel·lícula col·lectiva Lost in Bosnia, projecte nascut a la film.factory on onze dels seus directors reflexionen sobre el propi cinema i l’acte de rodar en un lloc desconegut.

Manel Viu a Sarajevo (2017). Duració: 5′.
Camino per Sarajevo. Desperto. No recordo.

Grbavica (2018). Duració: 20′.
Una pilota dóna voltes sense parar, encallada en el riu que passa pel barri de Grbavica, a Sarajevo.

Partissets escabetxats (2017). Duració: 5′. Subtítols en anglès.
Ulldecona, Nadal 2017.

La Gallina (2013). Duració: 17′. Projecció en 35mm
Un xiquet que deixa de ser xiquet, una mare que se’n va per sempre i un pare que mai deixa de posseir-la, més enllà de la vida. La Gallina és un desig que persisteix en el temps, és una rutina devastadora que emmalalteix fins convertir-se en mort.

SUSCRIPCIÓN

Redes sociales y canales de vídeo:

Facebook

Twitter

Vimeo

ETIQUETAS

ARCHIVO